Akupunktur

Akupunktur metoder

Jeg anvender følgende akupunkturmetoder:

 • Traditionel kinesisk Akupunktur (TCM)
 • Master akupunktur
 • AcuNova
 • NADA
 • Øre akupunktur
 • Tong og Tan

Akupunktur

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform som kan spores tilbage til flere årtusinder før Kristi fødsel. Det bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter. Dette kan lindre, eller helt fjerne, mange lidelser og dårligdomme. Til dato har moderne videnskabelige undersøgelser fastslået at akupunktur blandt andet har følgende virkninger:

 • Lindrer smerter eller gener, akutte og kroniske
 • Beskytter kroppen mod infektioner og holder din krop i balance
 • Regulerer forskellige fysiologiske funktioner

Når du får akupunkturbehandling, ligger du på en briks. Jeg sætter meget tynde sterile nåle forskellige steder på din krop eller i ørerne. Du skal ligge med nålene i ½ til 1 time afhængig af hvilken akupunkturmetode jeg benytter.

Til børn anvender jeg små meget fine nåle eller en laser pen til akupunkturbehandling, men generelt oplever mindre børn, når de siddet på skødet af en tryg mor/far sjældent smerte ved isættelse. Hvis du er rolig og afslappet, vil barnet stort set ikke registrere det hurtige” ind og ud stik”

Voksne kan ofte mærke en mindre smerte, når akupunkturnålene sættes i. Når nålene sidder i er det smertefrit.
WHOs liste over de sygdomme/ symptomer, som akupunktur har gavnlig virkning på

Velvære så det batter
Ansigtsmaske med perlemor og en universalbehandling med akupunktur – med…
Læs mere »
Søsyge – væk på få minutter
På en sejltur i forbindelse med uddannelse, som Birthe også…
Læs mere »
Kronisk blærebetændelse
Jeg har i mange år døjet med blærebetændelse. Jeg fik…
Læs mere »
Mange smerter forsvandt – humøret vendte tilbage
Jeg har haft mange smerter i ryggen, i mange år,…
Læs mere »
Gentagne infektioner
Min lille søn på 16 måneder kunne bare ikke komme…
Læs mere »
Smertehelvede forsvandt
Lisbeth Ringsted skriver: Jeg har haft smerter i alle mine…
Læs mere »
Smerter i skuldre og albue
I mange år led jeg af smerter i skulderne og…
Læs mere »
Migræne
Jeg havde i årevis lidt af migræne, det påvirkede min…
Læs mere »
Borrelia symptomer forsvinder som dug for solen
Jeg har i mange år nogle symptomer hængene som holdte…
Læs mere »
Forvredet fod
Jeg var virkelig på den! Under mit besøg i Danmark…
Læs mere »
Forkølelse
I oktober 2012 behandlede Birthe Svendsen mig med akupunktur med…
Læs mere »
Gigt og Kuskefingre
Jeg har i ca. 10 år haft gigt i andet…
Læs mere »
Knæ – og akupunktur
I over et år fik jeg ondt i knæet, når…
Læs mere »
Mange psykiske og fysiske problemer er nu fortid
Jeg hører ikke til de personer, der tror på mirakler…
Læs mere »
Hold i ryggen
Jeg kom forbi med hold i ryggen, fik en tid…
Læs mere »
Brandsår af 3. grad healet
Jeg havde fået et brandsår af 3. grad, der var…
Læs mere »

TCM Akupunktur

Traditional Chinese Medicine.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform, der bygger på teorien om at sygdom og lidelser opstår på grund af energimæssige ubalancer i kroppen og disse kan korrigeres ved at stikke nåle ind i særlige punkter gennem huden. Hermed sætter man gang i kroppens egne helbredende kræfter.

Ifølge akupunkturen står kroppens indre organer i forbindelse med kropsoverfladen gennem et kompliceret net af kanaler, som kaldes meridianer. Der er 14 hovedmedianer, der forsyner alle kroppens dele med livs energien qi. Qi løber gennem alt levende og cirkulerer i kroppen gennem systemet af meridianer. Qi giver på den måde næring til kroppens livsprocesser.

Meridianerne når kropsoverfladen ved de såkaldte akupunkturpunkter. Gennem punkterne kontakter akupunktøren livsenergien og forsøger at regulere kroppens energibalance med spidsen af sin nål. Ifølge de gamle kinesiske tekster er der 365 akupunkturpunkter, der modsvarer årets dage, men senere er der tilføjet yderligere punkter.

Forudsætningen for god helbredstilstand er, at livsenergien frit og uhindret kan cirkulere i meridianerne. Når Qi-energien blokeres, hvilket kan ske pga. vedvarende stress, forkert kropsholdning, kost eller tankegang, kan energiblokeringerne føre til træthed, smerte og sygdom. Når akupunktøren arbejder med akupunktørpunkter, kan han eller hun påvirke energistrømmen med sin nål og korrigere ubalancen, så der igen opstår balance.
Akupunktur bruges til behandling af både akutte og kroniske sygdomstilstande samt til smertelindring og forebyggende behandling.

Master akupunktur

Master akupunktur er en helt ny form for akupunktur, der består af den klassiske plus 7 andre systemer. Det betyder, at vi behandlere opnår op til 80 % bedre resultater end med den oprindelige TCM.

Master akupunktur er en behandlingsmetode, der i godt 80 % af tilfældene helt eller delvis kan fjerne smerten UANSET GRUNDEN, og som samtidig er fuldstændig fri for bivirkninger.

Master akupunktur består af 7 enestående akupunktursystemer (Acunova, Aculine, NPSO, Eciwo, Øreakupunktur, Distalpunktakupunktur og Muskelmeridian akupunktur), der hver især kan noget helt enestående og supplerer hinanden.

Med Master akupunktur helbreder man altså over 80% af alle patienter, helt eller delvis, uanset om hun/han lider af:

Hovedpine/migræne, bi- og pandehulebetændelse, ansigtsnervesmerter, tennisalbue, frossen skulder, helvedesild, trykket/brækket ribben, hold og smerter i nakken eller ryggen, iskias, muskelspændinger, alle slags gigt, menstruationssmerter, mavepine, seneskedehindebetændelse, overanstrengelse af muskler, kramper, forstuvning og brækkede knogler (man kan få bruddet til at hele meget hurtigere), forkalkninger i benene (dårligt kredsløb) eller forkalkning af hjertets kranspulsåre (Angina Pectoris),

kort sagt: næsten alle lidelser, der medfører smerte.
Vi kan ikke helbrede kræft med Master akupunktur, men vi kan i de fleste tilfælde mindske eller helt fjerne smerterne.
Samtidig med at man behandler smerten, fjerner man også årsagen, idet akupunkturnålen stimulerer de hormonproducerende kirtler til at frigive forskellige kemiske substanser, der omgående starter en helbredende proces.

AcuNova

AcuNova er en moderne akupunkturmetode. Den blev opfundet af danskeren John Boel, som introducerede Acunova i 2000. I starten blev metoden kaldt Akupunktur 2000, men efter den internationale anerkendelse, som metoden har opnået, fik den nyt navn. Systemet er lige så genialt, som det er enkelt.

AcuNova virker gennem reflekspunkter i og omkring alle led i kroppen. Fra centre i leddene, sendes besked videre til hjernen, som straks går i gang med at udbedre det pågældende problem, som er i kroppen.

Denne metode virker på langt de fleste problemstillinger i kroppen, og er meget effektiv ved smerter. Det mest epokegørende har dog været effekten på øjenlidelser. Her har den opnået speciel anerkendelse.

Ved en intensiv behandling er det muligt at forbedre synet hos ca. 80% af AMD patienterne. (AMD = aldersbetinget makula degeneration).

Denne metode er blevet verdenskendt og i mange lande har øjenlægerne inddraget den som et tilbud til patienterne, da der ikke er et biomedicinsk tilbud til denne store patientgruppe.​​

 

NADA

NADA (National Acupuncture Detoxification Association)

NADA er et system, der oprindeligt blev udviklet til at afgifte og afvænne mennesker fra narkotiske rusmidler. Metoden så sin begyndelse i USA i 1970’erne, udviklet af dr. Michael Smith fra Lincoln Hospital og har siden bredt sig ud over det meste af verden, herunder også Skandinavien.

Det har vist sig, at systemet i særdeles høj grad egner sig til også at afvænne og afgifte andre misbrugstilstande, såsom medicin og alkohol. Ligeså kan man med fordel afvænne og afgifte mennesker, der ønsker at stoppe rygning.

Det er en metode, som også har effekt på psykiatriske lidelser og depression, og er god til at skabe indre ro, mindske stress, forbedre koncentrationen og forbedre søvnen.

Det er 5 udvalgte punkter i ørerne, der som udgangspunkt anvendes. Disse vil ofte blive suppleret med øvrige øre- og eventuelt kropsakupunkturpunkter, men det er et individuelt skøn.

Øreakupunktur

Øret er et mikro-system, der afspejler hele kroppen. Når man ser mennesket i øret, ser man en krop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, og rygraden løber langs den hårde kant – næsten yderst på ørets kant. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige kirtler, der sidder i vores hjerne, placeret.

Når man kender til disse placeringer, kan man ud fra lidelsen finde frem til, hvad der skal behandles. Man sætter små nåle i punkterne, som stimulerer hjernen til at rette op på den ubalance, der forårsager en given lidelse. Jeg benytter punktsøger til at finde og behandle punkter i øret. Jeg benytter også laser her.

Hvad kan behandles med øreakupunktur?

Ved behandling med øreakupunktur kan man behandle eller lindre mange forskellige symptomer, ofte i kombination med andre akupunkturmetoder.

Metoden kan specielt ved akutte problemer gøre en stor forskel især i smertebehandling, men kan også benyttes som støtte til at minimere eller eliminere allergier og luftvejslidelser, fordøjelsesproblemer og mildne hudlidelser som akne, eksem og psoriasis.​

Immunforsvaret kan styrkes, hormonelle ubalancer som fertilitets-problemer, hedeture/overgangsalder og smertefulde menstruationer kan afhjælpes. Desuden har det også vist sig at være muligt at påvirke med øreakupunktur ved kredsløbssygdomme, neurologiske forstyrrelser, psykiske ubalancer som stress og depression.

Øreakupunktur har også vist sig at være en god støtteterapi, når kroppen skal hjælpes til at komme sig hurtigere efter operationer, knoglebrud og led skader.

Doktor Tan akupunktur

Dr. Richard Teh-Fu Tan har gennem 30 år udviklet “Balance Methode”. Den har sine rødder i afbalancering af meridianerne. Metoden har været kendt i længere tid, men først med Dr. Tan er det sat i system og oversat til engelsk, så det er blevet tilgængeligt for os vesterlændinge.
Metoden har vist sig meget effektiv både til mange forskellige ubalancer i kroppen og til behandling af problemer i bevægeapparatet. Jeg anvender hans metoder hyppigt, ofte kombineret med andre metoder.

Master Tongs akupunktur

Master Tongs akupunktur stammer fra Kina, hvorfra familien flygtede til Taiwan, da kommunismen gjorde sit indtog i Kina. Familien har videreudviklet sin egen akupunkturform, der er overleveret og raffineret gennem mange generationer. Master Tong døde i 1975, og står tilbage som en af de mest berømte akupunktører i verden.

Den er nu bearbejdet og nedskrevet af amerikaneren Susan Johnson gennem de sidste 35 år, så det er blevet tilgængeligt for os vesterlændinge. Metoden har vist sig meget effektiv til både akutte og kroniske lidelser.

Det er et komplet system af unikke punkter, egne energibaner og diagnostiske metoder, som det vil være for omfattende at beskrive her.

WHOs liste over de sygdomme/ symptomer, som akupunktur har gavnlig virkning på

Afhængighed af stimulanser, f.eks. tobak, narkotika samt medicin
Allergier, af forskellig slags
Astma samt bronkitis, hæshed samt hoste

Bi- og kæbehulebetændelse
Bivirkninger ved strålebehandling og/eller kemoterapi
Blodtryk, hyper- og hypotension

Diabetes, type 2

Fibromyalgi
Foster, vending af

Galdestensanfald
Gigtsygdomme i led og muskler

Hovedpine, migræne
Hudproblemer

 • Eksem
 • Helvedesild
 • Kløe
 • Uren hud

Immunsygdomme
Infertilitet, kvinder

Kredsløbslidelser
Kvalme og opkast, inkl. Graviditetskvalme

Mandlig seksuel dysfunktion
Mave- og tarmlidelser

 • Tyktarmsbetændelse
 • Mavekatar
  Mavekramper
 • Mavesår
 • Forstoppelse
 • Diarré
 • Oppustethed

Menstruationssmerter (dysmenorré) og forstyrrelser inkl. PMS og PCO
Mælkeproduktion, mangel på

Overgangsalder, hedeture mm.
Overvægt, fedme
Psykisk samt alment helbred

 • Angst
 • Depression
 • Rastløshed
 • Stress
 • Svedeture
 • Søvnproblemer
 • Træthed

Renal kolik

Skizofreni
Slagtilfælde
Smerter, blandt andet:

 • Forstuvning
 • Frossen skulder
 • Rygsmerter/lænd
 • Iskias
 • Tennis- og golfalbue
 • Knæsmerter
 • Nakkesmerter
 • Postoperative
 • Tandpine
 • Ørepine

Stiv nakke

Tourettes syndrom

Urinvejsinfektion

Veer, inducere, smertelindre

Øjenlidelser

 • Betændelsestilstande
 • Grøn stær
 • Nethindeløsning
 • Uklart syn

Hvis du vil vide mere kan på læse WHO´s rapport fra 1996:
ACUPUNCTURE: REVIEW AND ANALYSIS OF REPORTS ON CONTROLLED CLINICAL TRIALS